Italijanska agencija za spoljnu trgovinu (ICE) posetila Regionalnu privrednu komoru Kraljevo

U utorak 8.decembra 2015.godine u cilju međusobnog upoznavanja sa aktuelnim stanjem u privredi i mogućnostima za saradnju,Regionalnu privrednu komoru Kraljevo posetili su predstavnici Agencije ICE - Italijanske agencije za spoljnu trgovinu, Odeljenje Ambasade Italije za promociju privredne saradnje, koja u Beogradu postoji još od 1997.godine.

Sastanku je prisustvovao gospodin Giovanni Mafodda (Đovani Mafoda), direktor ICE Agencije u Beogradu i njegov saradnik gospodin Aleksandar Dimitrijeski. Budući da je Italija svetski lider u poljoprivredno prehrambenoj industriji kao i u sektoru proizvodnje poljoprivrednih mašina i mašina za preradu hrane, ovom prilikom predstavljene su aktivnosti ICE iz te oblasti. Bilo je reči o planovima Agencije predviđenih za naredni period, uz napomenu da će Italija biti Zemlja Partner na predstojećem Sajmu poljoprivrede u Novom Sadu.

Vesna Baltić-Dugalić, sekretar Odbora za ekonmske odnose sa inostranstvom i Dragan Ađančić, sekretar Odbora za poljoprivredu i prehrambenu industriju, upoznali su goste sa aktuelnim dešavanjima u privredi na području Raškog i Moravičkog okruga i izrazili očekivanja da će u narednom periodu doći do intenziviranja saradnje između domaćih privrednika i Italijanske agencije za spoljnu trgovinu, na čemu će se insistirati već od januara 2016.godine.