Održana manifestacija "Plodovi zapadnog pomoravlja"

Deseta,jubilarna,privredno-turistička manifestacija "Plodovi zapadnog pomoravlja", održana je 3. i 4.septembra u Zablaću. RPK Kraljevo OJ Čačak je i ove godine učestvovala u organizaciji privredne izložbe, gde je učešće uzelo preko 20 direktnih i duplo više indirektnih izlagača poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda. Obzirom na jubilej, organizatori su se potrudili da ove godine kako kulturni tako i privredni sadržaj bude obogaćen.

   Pored domaćih posetioca, ovogodišnjoj manifestaciji prisustvovali su i gosti iz Hrvatske, Slovenije, Valjeva, Užica i ostalih gradova. Na manifestaciji je potpisan i Sporazum između RPK Kraljevo i Županijske komore Rijeke, koji ima za cilj da unapredi privrednu saradnju između dve regije. Obzirom da je ovo izrazito turistički kraj, iskazano je veliko interesovanje za naše voće i povrće.

   Istog dana je organizovana i prodajna izložba voća i povrća, tako da su čačanske paprike u velikoj količini našle svoje mesto u okolnim gradovima.

   RPK Kraljevo je organizovala i okrugli sto gde se raspravljalo o neophodnosti ponovnog organizovanja poljoprivrednih proizvođača oko Zadruga, a izvršena je i prezentacija IPARD-a od strane Poljoprivredne strućne službe.