Delegacija novinara i blogera iz Kazahstana posetila Komoru Kraljevo

Regionalna privredna komora Kraljevo u saradnji sa Privrednim komorom Srbije, 21.septembra 2016.godine organizovala je posetu delegacije novinara i blogera iz Kazahstana. Na čelu delegacije bio je šef misije Kancelarije Ambasade Republike Kazahstana u Budimpešti sa sedištem u Beogradu, g-din Jeržan Žarilkanov.

Cilj njihove posete je bolje upoznavanje sa privrednim i turističkim potencijalima Srbije, i  plasiranja informacije u javnosti , pre svega, među poslovnim krugovima Kazahstana.

Poseban značaj posete je u tome, što je ona usledila posle formiranja Poslovnog saveta za saradnju između Privredne komore Srbije i Spoljnotrgovinske komore Kazahstana i što će pružiti poseban doprinos pripremi predstojeće posete predsednika Vlade Srbije Kazahstanu.

Predsednik Komore Kraljevo, Petrašin Jakovljević, upoznao je goste sa privrednim potencijalima područja Komore Kraljevo. Privredne i turističke potencijale Grada Kraljeva sa posebnim akcentom na investicione mogućnosti , predstavila je zamenik gradonačelnika Grada Kraljeva, Marica Mijajlović, sa svojom saradnicima (Projektni centar i Turistička organizacija). 

Nakon sastanka u Komori, delegaciji je upriličen obilazak  Manastira Žiča, dragulja kulturne baštine ovog  prostora.

Drugi deo posete delegacije iz Kazahstana, bila je opština Vrnjačka Banja. Srdačni domaćini iz Specijalne bolnice za lečenje i rehabilitaciju „Merkur“, opštine Vrnjačka Banja i Turističke organizacije dočekali su delegaciju u prostorijama „ Merkura“.

Dr Danijela Karamarković, upoznala je prisutne sa delatnošću i kapacitetima ove veoma kvalitetne zdravstvene ustanove. Zamenik predsednika SO Vrnjačka Banja, Dane Stanojičić i zamenik direktora Turističke organizacije, Maja Mirić prezentovali su privredne i turističke potencijale jedne od najlepših banja u Srbiji.

 Kako je delegacija ponela dosta lepih utisaka iz ove posete , nadamo se da će njihovo poseta doneti i nove  poslovne kontakte.