Radojko Janić je EY preduzetnik godine za 2016. godinu

Radojko Janić, vlasnik kompanije "Radijator-Inženjering", dobitnik je ovogodišnjeg priznanja EY Preduzetnik godine, koje međunarodna revizorsko-konsultantska kompanija EY (Ernst&Young) dodeljuje jubilarni peti put, a nagradu su mu uručili direktor Razvojne agencije Srbije, Željko Sertić i Ivan Rakić, rukovodeći partner kompanije EY za Srbiju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu.

"Radijator-Inženjering" iz Kraljevu, na čelu sa Radojkom Janićem, uspešno posluje već 25 godina. "Radijator-Inženjering" se bavi montažom i održavanjem centralnog grejanja, kao i proizvodnjom kotlova na čvrsta goriva, biomasu i naftu. "Radijator-Inženjering" danas zapošljava više od 400 radnika, od kojih je 40 diplomiranih mašinskih inženjera koji svakodnevno rade na usavršavanju kvaliteta proizvoda.

Izbor za najuspešnijeg preduzetnika u protekloj godini, o kome je odlučivao nezavisni žiri, održan je 23. februara u Kristalnoj dvorani hotela Hyatt Regency u Beogradu.

Kao nosilac priznanja EY Preduzetnik godine 2016, Radojko Janić, predstavljaće Republiku Srbiju na izboru za Svetskog EY Preduzetnika godine TM, u junu mesecu u Monte Karlu.