Error message

  • Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in include_once() (line 1374 of /home/rpkk/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 579 of /home/rpkk/public_html/includes/menu.inc).

EP4A na manifestaciji „Izložba čačanske privrede“

Izložba čačanske privrede održana je 10.10.2017.godine u hotelu Morava u Čačku. Manifestaciju je organizovalo Udruženje poslovnih žena ,,Nadežda Petrović” iz Čačka uz podršku Razvojne agencije Srbije, kroz projekat ,,Izgradnja kapaciteta ženskog i omladinskog preduzetništva na lokalnom nivou”. Logističku podrški izložbi pružili su grad Čačak i Regionalna privredna komora Moravičkog i Raškog upravnog okruga. 

Izložbu je otvorio gradonačelnik Čačka g-din Milun Todorović, a brojnim posetiocima obratili su se i pomoćnik ministra privrede Dragan Ugričić, direktor Fonda za razvoj Republike Srbije Milan Ljušić, direktor RPK Moravičkog i Raškog upravnog okruga Zvonko Tufegdžić i Maruška Topalović predsedik UPŽ „Nadežda Petrović“.

Svoje proizvode i usluge predstavilo je 60 preduzeća iz Čačka i 20 firmi iz drugih gradova Srbije, Republike Srpske, Bosne i Hercegovine i Republike Češke.

U okviru Izložba čačanske privrede, predstavljen je projekat “Uključi se u EP4A: Evropsko partnerstvo za stručnu praksu” koji je sufinansiran od strane Erasmus + program-a .  Projekat realizuje Hrvatska obrtnička komora , a partneri na Projektu su Rinova Ltd- Ujedinjeno Kraljevstvo, Regionalna agencija za razvoj Senec- Pezinok Slovačka, Regionalna privredna komora Moravičkog i Raškog upravnog okruga i Zanatska komora Minhena i Gornje Bavarske  (pridruženi  partner). Učesnici Sajma su bili u prilici da se upoznaju sa ciljevima projekta EP4A kao i o dosadašnjim i narednim aktivnostima. Ovom prilikom je istakunt značaj uspostavljanja partnerstva između relevantnih institucija za sprovođenje stručne prakse, kao i neophodno uključivanje poslodavaca u program za realizaciju stručne prakse.

Direktor Fonda za razvoj, Milan Ljušić, u okviru manifestacije održao je prezentaciju o programu podsticanja razvoja preduzetništva kroz podršku investicijama u privredi. Pored start up kredita za početnike sa 30 posto bespovratnih sredstava i kredita za postojeće privrednike sa 20 posto bezpovratnih sredstava, uz period otplate na 10 godina, Fond za razvoj kontinuirano radi na rodnom budžetiranju, svesni problema da žene najčešće nemaju imovinu koju bi mogle da založe, kako bi uzele kredit za početni biznis. 

Na sajmu je urpiličeno i svečano potpisivanje memoranduma o sardnji između UPŽ „Nadežda Petrović“ i UPŽ Republike Srpske.