Održana 5.sednica Parlamenta privrednika PKS - RPK Moravičkog i Raškog upravnog okruga

U utorak 27. Novembra 2018.godine, održana je peta sednica Parlamenta privrednika PKS - RPK Moravičkog i Raškog upravnog okruga.  Sednicom je predsedavao g-din Dragoljub Vukadinović, predsednik Parlamenta i predsednik Upravnog odbora kompanije Metalac a.d. Gornji Milanovac.

Na sednici je dat pregled pokrenutih i realizovanih zakonodavnih inicijativa u toku 2017/ 2018.godine. U okviru izlaganja o pokrenutim inicijativama, Gordana Tiodorović , direktorka Sektora za pružanje podrške u zastupanju i zaštiti interesa  članova, je naglasila da je pokrenuto 173 zakonodavne inicijative različitih sektora privrede, od kojih je 57 pozitivno realizovano. U narednoj godini Privredna komora Srbije će biti uključena u radne grupe u vezi :

  • Zakona o izmenama i dopunama Zakona o računovodstvu- 2019/I kvartal

  • Zakona o izmenama i dopunama Zakona o reviziji - 2019/I kvartal

  • Zakona o izmenama i dopunama Zakona o upravljanju otpadom - 2019/I kvartal

  • Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima - 2019/IV kvartal

  • Zakona o izmenama i dopunama Zakona o ambalaži i amblažnom otpadu - 2019/IV kvartal

  • Uredbi o pravilima za dodelu državne pomoći - 2019/IV kvartal

U nastavku sednice, direktor RPK Kraljevo, Zvonko Tufegdžić, je članovima Parlamenta predstavio Plan rada PKS-Regionalne privredne komore Moravičkog i Raškog upravnog okruga za 2019.godinu i izveštaj o pokrenutim i realizovanim lokalnim inicijativama.

Savetnica predsednika PKS, Nermina Ljubović, predstavila je projekat „Smart factory HUB” namenjen proizvodnim malim I srednjin preduzećima.i pozvala zainteresovane da apliciraju, poziv je otvoren do 14.decembra.

U okviru 5.sednice Parlamenta  privrednika održana je svečana dodela priznanja privrednicima za poseban doprinos razvoju privrede regiona i za regionalnog poslovnog lidera u 2018.godini.

Priznanja za regionalne poslovne lidere uručena su  Ivici Panteliću direktoru firme  „Pantelić“ DOO, Kraljevo i direktoru firme „TIFFANY PRODUCTION” Čačak, Bori Radoičiću, dok su priznanja za poseban doprinos razvoju privrede regiona uručena privrednim društvima:

  • Unipromet“ DOO – Čačak, iz oblasti industrije,

  • Pekara PonsDOО –Čačak, iz oblasti poljoprivrede,

  • „МК MOUNTAIN RESORT“ ДОО Kopaonik, iz oblasti usluga.